18.10.2012

Lapasia, porkkanaleipää ja porkkanamuffineja






Sateiseen päivään kuului tällä kertaa lapasien neulomista kalanruotokuviolla, nukkumista (kissa nukkui kyllä enemmän) sekä porkkanamuffinien ja porkkanaleivän paistamista. Tänään myös nautittiin Muzha Tie Guan Yiniä (Punainen Portti, Rautainen Armon Jumalatar). Ah, mitä herkkua se onkaan! Juuri sopivan paahteista ja rautaista. Varoitan, siihen tulee himo.


Porkkanamuffinit (n. 20 kpl)

4-6 porkkanaa (4 dl raasteena)
100 g margariinia
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja (puolet täysjyvää)
2 dl sokeria
2 tl leivinajuhetta
1,5 tl kanelia
3/4 dl mantelirouhetta


Raasta porkkanat. Sulata ja jäähdytä margariini. Sekoita munien joukkoon margariini ja porkkanat. Sekoita kuivat aineet joukkoon. Paista 200 C n. 20 minuuttia.

Muffinit voi halutessaan päällystää vielä tuorejuustokuorrutteella. Itse pidän enemmän näistä tällaisenaan.



Porkkanaleipä

2,5 dl maitoa
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
n. 10 g hiivaa
n. 5 dl jauhoja (sämpylä- ja täsjyväjauhoja)
0,5 dl öljyä
2 dl porkkanaraastetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon siirappi, suola ja porkkanaraaste. Alusta taikina vähitellen jauhoja lisäten. Taikina saa jäädä löysäksi. Lisää lopuksi vielä öljy.

Anna taikinan kohota 30 min. Kaada taikina vuokaan ja anna kohota vielä n. 15 minuuttia liinalla peitettynä.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Itselläni leipä ei ollut vielä kypsä 30 min jälkeen, joten laitoin leivän takaisin uuniin ilman vuokaa. Näin sain myös hyvin rapean kuoren leivälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti